15 septembra 2017

Morálka úžerníka, podvodníka a oligarchu Andreja Kisku

Verejné tajomstvo - Slovenský Harpagon sa navonok umelo tvári akože je ten pravý, vyvolený, altruista, ľudomil. Chce takto lacno, plano, okázalo, farizejsky, marketingovo, Kiskovsky zakryť svoju naozajstnú temnú podnikateľskú minulosť? SOI to odhalila a dala na súd. NS SR súd v rôznych nezávislých senátoch rozhodol. Rozsudky NS SR nepustia a hovoria jasnou právnou rečou pre všetkých. Kto je vlastne oligarcha Andrej Kiska.
NS SR konečným rozsudkom, uznal a potvrdil, firemného kontroverzného úžerníka, delikventa, päťnásobného recidivistu, ktorý cez svoje firmy nemilosrdne zdieral svojich dlžníkov a získal finančné bohatstvo a následne v prezidentských voľbách nelegitímne, neoprávnene, nesplnil, nedodržal elementárne podmienky volebného zákona, t.j. sumu na kampaň, získal nezákonne dokonca politickú prezidentskú moc. Arogantne si dovolil porušiť občianke právo iných, rovnosť príležitostí, rovnocennosť, rovnoprávnosť politickej prezidentskej súťaže, prekročiť zákonnú sumu, predopoval to až na korupčný rozdiel o 1 213 320 €. Už len akt porušenia zákonnej podmienky – sumy navýšenia -je relevantný a stačil na vylúčenie Andreja Kisku z prezidentských volieb. Nikto si doteraz nevšimol, že porušil zákon.
Nastalo nezvyčajné ticho. Nikomu to z kompetentných doteraz ani nevadí, ani zametačom pravdy kpt. Tomášovi Mikulášovi, prokurátorovi JUDr. Michalovi Horváthovi a teraz už aj špeciálnemu prokurátorovi JUDr. Dušanovi Kovačikovi, PhD. Neurobili si obyčajný ľudský mentálny a právny audit. Dokonca ani, ako ex offo? Kto žmúri oči nad Andrejom Kiskom? Prečo ho asi doteraz tolerujúVerejné tajomstvo?
Všetci traja sa navzájom alibistickí odvolávajú, vyhovárajú, a nie, aby konali. Aspoň priznali , že zákonná suma je prekročená, ale to má riešiť a dať pokutu MF SR. Nezmohli sa ani na povinné ex offo. Podľa ich písomnej prokurátorskej trestnej logiky je zrejmé, že vytvorili a tvoria nečakaný precedens. Podľa nich to teda vyzerá tak, že ak kandidát poruší volebný zákon SR, zdôrazňujem zákon, netreba ho ani trestne stíhať, nie je to trestný čin, avšak stačí mať dostatok peňazí, zaplatiť pokutu a môže byť hoci kto prezidentom SR. Avšak nie je doteraz preukázaný verejný, oficiálny písomný doklad od MF SR, či nejaká pokuta vôbec bola udelená a nieto ešte zaplatená? Vážna trestnoprávna ľahostajnosť, bezduchosť na najvyššej právnej úrovni. Až kam sme sa to dostali? Kde je tu morálka, vyšší princíp? Nepoznaná hodnota. To je predsa úbohé, trapné a scestná filozofia, výkon trestného práva u našich prokurátorských spravodlivých osvietených mušketierov – vazalov. Nechcú vidieť, identifikovať, komplexný právny aspekt, dosahy, rozvrat, status svojich činov na postavenie zákonnej voľby prezidenta SR.
Naraz všetci kompetentní od politikov, politických strán počnúc až po.......nepoznajú, nechcú poznať rozprávku „ cisárove nové šaty.“ ale fakt je naozaj taký, že cisár je totálne nahý? Však, áno?
Je unikát, ako všade prítomná a aktívna Aliancia Fair-play, Transparenty Internationale, ombusmanka, IVO , médiá a iné akože demokratické inštitúcie, ktoré dokázali naraz nasadiť spoločné, slobodné „byť ticho„. Avšak asi nevedia, že aj ticho má svoju vážnu výpovednú morálnu, vecnú, praktickú, existenčnú, bilančnú, ekonomickú, historickú, politickú, politologickú a kompromitujúcu hodnotu, podobu. Alebo žeby naraz všetci utrpeli vlčiu tmu, nechceli poznať elementárne počty, spoločensko-politickú degeneráciu objektivity videnia, v tak „ neviditeľnej , nepodstatnej téme, akte v spravodlivosti, zákona „ ako je politická, právna kultúra, voľba a status najvyššieho predstaviteľa v štáte. A naviac, keď kandidát na prezidenta SR, oligarcha, multimilionár nepozná, nevie, nechce poznať, zabudol naraz elementárne počítať rozdiel medzi zákonnou 132 775 € a o dopovaný korupčný rozdiel 1 213 320 €. Už väčšiu ich vlastnú pracovnú kompromitáciu si neviem ani predstaviť. Treba ďalej zvážiť, či takéto „demokratické inštitúcie rešpektovať“, alebo ukončiť ich nekorektnú nečinnosť, keď je zrejmé, aký podvod sa stal na Slovensku.
Na Slovensku je to tak, a stávajú sa neuveriteľné, počtárske politické skutočnosti, zvrátenosti . Matematická očná optika už nepustí a niekomu ani neslúži, všakže. Asi však existujú veci, okolnosti, fakty, morálka, kultúra, demokracia, zákony, ktoré nepustia, ale niektorých zjavne existenčne, morálne, prakticky presahujú. A je viac než pozoruhodné, fakticky usvedčujúce, ako sa len môže zdať, že sa hrá niečo, čo sa nemá – veľká, zbytočná, viditeľná zákulisná neférová prezidentská tichá politická hra. Inak je to ťažko pochopiteľné a uveriteľné. Je isté, že nadchádzajúce predvolebné diskusie, parlamentné voľby, majú dostatočne vážnu tému na diskusiu a dajú politickú, právnu, občiansku volebnú objektívnu odpoveď.
Napriek tomu, že algoritmus získavania moci Andreja Kisku je utajovaná skutočnosť, už len bežná faktická optika nepustí. Ide o účelový, viditeľný, sofistikovaný, právny, bezpečnostný, udržiavací spôsob uchovať Andreja Kisku na poste prezidenta SR. Avšak pre objektívnych, zrelých novinárov, politológov, politikov, odborníkov, občanov je tento variant až moc priehľadný, čitateľný. Je to nekultúrne, nehorázne prezidentské politické divadlo, už na európskej scéne.
Aj v USA, Nemecku museli prezidenti rezignovať. A my nie sme predsa horší demokratický a právny štát ako USA, Nemecko. Je v záujme Slovenska, aby sme si po týchto politických kiksoch Andreja Kisku, aspoň ako tak zachovali dobré prezidentské meno, vážnosť, česť, renomé, úctu, dôstojnosť ako v USA a v Nemecku.
A.Kiska vediac, ako získal kontroverzne, nelegálne, nezákonne moc, ihneď asi za pomoci právnych poradcov za prioritnú úlohu po nástupe si asi len presne a len náhodou vybral, menoval z množstva kandidátov Danielu Švecovú do funkcie predsedkyne NS SR. Žeby ozajstná náhoda? A v rámci reciprocity, keďže Daniela Švecová má už svoj vek, Andrej Kiska zvoláva a snaží sa cez rôzne „demokratické grémia, konzultácie, politické strany“ navrhnúť a predĺžiť zákonný vek sudcov do 70 rokov. Dôvod je neprehliadnuteľný. Aby menovaný garant demokracie na NS SR dohliadal, vytrval a chránil, pokiaľ bude on, Andrej Kiska pri moci.
Taktiež nebýva politickým, strategickým a tobôž z postavenia hlavy štátu, prezidentským protokolom, zvykom, aby právne, morálne čistý, neprestrieľný, netrestaný prezident SR, utekal len tak na GP SR umocňovať svoj status? Ale ON áno, a v utorok 21. apríla 2015 ho prijal za veľkej mediálnej podpory generálny prokurátor J. Čiznár a špeciálny prokurátor D. Kovačik. Žeby zas náhoda? Kiskove slová po návšteve GP SR odzrkadľujú zjavne, čitateľne stav jeho mysle, krokov a zámerov, citujem: „...pána generálneho prokurátora poznám, vnímam, ako človeka ktorému skutočne ide o spravodlivosť a zákonnosť.“ A vymaľované, upratané. Asi takto verejne vybavil, obhájil 5 rozsudkov NS SR a volebnú korupčnú kampaň na GP SR.
Podľa záznamov sa pýtal p. J.Čiznára na niektoré konkrétne kauzy, ktoré stále neboli dotiahnuté do konca. Prepásol však šancu - KAUZU, že nezačal kauzami od seba 5x od NS SR, prezidentské voľby, Majského. Ale o tom sa v správe už nepísalo. Prečo asi bol taký rovnejší medzi rovnými, až vysoko tolerantný, zhovievavý, ústretový práve k sebe … a že vraj bojuje proti korupcii …..a tak prečo nezačal práve náhodou od seba....a....sebareflexiou. „To se nikto nedoví...“ 
A dokonca si dovolil takú hrubú netaktnosť, nekorektnosť, citujem: „diskutovali o tom, že ľudia na Slovensku stále majú pocit, akoby právo neplatilo pre všetkých. Ako keby tu stále bola istá skupina nedotknuteľných“. Právo platí, ale nie pre oligarchu Andreja Kisku.
Zas náhodou a znovu zabudol, ak áno, nie je hanbou využiť GinkoPrimMax. Ak sa už nedarí si spomenúť, že ten pocit sa začína práve od najvyššieho postu hlavy štát …od neho - Andreja Kisku. A že všetko ide od hora a zvrchu...smerom dole. Je smutné, že ako oligarcha, politik nemá nato, také jednoduché skutočnosti asi stále pochopiť.
Dokonca ani vôbec nepozná istú skupinku nedotknuteľných... oligarchov. Zas však iba len náhodou nezačal, nemenoval seba...., a chce riešiť iných. Od seba však nezačal Andrej Kiska. Stráca voči sebe súdnosť, nemá svedomie, pamäť alebo sa nepozerá do zrkadiel v prezidentskom paláci, kto je tam. Toto sa nemôže stať ani ….istane, ale Slovensko je „nadšené“ a podľa IVO demokracia sa zvyšuje, ak je Andrej Kiska tam.
NS SR vydal 5 uvedených právoplatných rozsudkov a bola jednoznačne porušená demokratická, objektívna, rovnosť príležitostí, rovnocenná, rovnoprávna volebná kampaň sumách, teda volebný zákon. A  dokonca Andrej Kiska je ešte stále v úrade, v pozícii akože hlavy suverénneho demokratického štátu a prezidenta SR. To sú ale paradoxy. Doteraz to žiadny kompetentný orgán, nejaká komisia, osobnosť verejne nevysvetlila, nekorigovala. Aj napriek tomu, že  prezidentské princípy, zákony, pravidlá, sumy, podmienky na prezidentskú volebnú kampaň sú k dispozícii.  A kde je potom problém? 
To akoby právo neplatilo pre všetkých, alebo iba pre istú skupinku oligarchov, nedotknuteľných. Pre Andreja Kisku zákon o prezidentskej kampani neplatí, ani suma nie, všakže pán Andrej Kiska. Žeby ani nezákonná, nelegitímna, volebná kampaň a päťkrát potvrdená morálka, výkon v rozsudkoch NS SR. A čo vlastne platí, ak nie zákon, podmienky, sumy, morálka, spravodlivosť pán Andrej Kiska? Vlastnými oficiálnymi slovami ste sa odhalili, priznali, potvrdili a sám ste sa usvedčili z podvodu Skončite s prázdnymi, planými, zbytočnými, nedôveryhodnými, umelo písanými rečami.
Slovenská prezidentská história, vedomia, svedomia, pamäti národa si Vás bude navždy pamätať pre Váš politický, volebný oligarchický podvod – finančnú manipuláciu, dopovanú finančnú volebnú kampaň - korupciu. Všetko je náležite zdokumentované.
Avšak Slovensko nepotrebuje na poste prezidenta SR človeka chorobne posadnutého mocou, rizikového 5 násobného recidivistu, delikventa s činmi, ktoré vedú ku konfliktom so zákonom, či mravným, morálnym predpisom, problematickým ústavno právnym riešeniam, pripadne trestným činom, priestupkom a vzbudzuje verejné a politické pohoršenie.
Je politicky, hodnotovo úbohé, ak sa niekto po spoznaní v piatich rozsudkoch, nedodržania volebnej sumy, ešte dožaduje nejakej kultúrno – spoločenskej, politickej záštity, spolupráce od Andreja Kisku nad nejakou, hoci i tou najmenšou akciou. A naviac,  čo je to za prezidenta SR, reprezentanta Slovenka, ktorý nemá vyriešené základné politické a rodinné záležitosti, a nevie, že k pápežovi sa nechodí každý deň, ako na výlet a ako len On chce, ale  reprezentovať manželkou. On išiel reprezentovať nie seba, ale kultúrnu politiku slovenského národa do Vatikánu. Po týchto a iných kiksoch, či si to aj On vôbec uvedomuje.
Andrej Kiska s takýmto politický nežiadúcim, odsúdeniahodným profilom nie je všeobecne považovaný, ako všestranný morálny vzor spoločnosti, nemôže byť vzorom zárukou pre mládež a dôstojným reprezentantom nášho štátu s takou pochybnou, rizikovou minulosťou doteraz všemožne mediálne utajovanou. Ani bežné firmy už neberú človeka s takým nežiadúcim profilom a nieto ešte štát na post prezidenta SR. Je to blamáž Slovenska, ako celku, že sa to vôbec stalo. V iných štátoch, čo i len nejaké drobné podozrenie existuje už kandidát odstupuje, a nieto ešte s takýmto „vycibreným, vyšperkovaným  profilom ". Slovensko sa stalo takto svetovým politickým a prezidentským unikát. Už ideme za politické, prezidentskej, morálne hranice absurdnosti.
Kdeže si kultúra, právo, demokracia...Slovenska. Žeby sme si pestovali nejaký zbytočný revitalizovaný kult Kiskovej nedotknuteľnosti, osobnosti v našom právnom už európskom rezonančnom priestore, pod nejakou nedovolenou, zvláštnou neprijateľnou záštitou. Ale to predsa na Slovensku už bolo . Vzbudzuje to verejné rozhorčenie, pobúrenie.
Od pátra A. Srholca dostal Andrej Kiska odpoveď na otázku, akú víziu, základné posolstvo má ako prezident postaviť pred našu krajinu. " Páter Anton Srholec mu povedal - vráťme na naše Slovensko kultúrnosť. Andrej Kiska znovu nepochopil, že nemá politický kredit a že treba odísť z postu nezaslúženého, nelegitímneho, nezákonného prezidenta SR. Včera bolo neskoro.
Kultúra je hodnotový systém, pojem a má široko spektrálny spoločenský, politicky, ekonomicky, občiansky... dosah.. Sú v SR veci, právo, zákonnosť, skutočnosti, fakty, ktoré nemožno pre kultúru politiky a politickej kultúry prejsť mlčaním na Slovensku. Oblek, auta, lietadlá, peniaze, rezidencie, chaty, bohatstvo nerobí človeka veľkým, ak absentuje synergia, integrácia uctievania, stimulovania hodnôt kultúry, činov, výkonov, morálky, politiky a v tomto prípade prezidentskej. Ale kultúra, správanie, vystupovanie, múdrosť, zákonnosť, rodina, bezúhonnosť, sebareflexia, úcta, rešpekt k zákonom je to, na čom stojí a padá veľkosť verejného činiteľa, post človeka, osobnosti, charakteru, morálky a dokonca aj prezidenta. Andrej Kiska je takto vrchný politický neprijateľný zjav demokracie, ktorý treba urgentne politicky riešiť. Netreba udržiavať tento zblúdený stav umelou politickou infúziou.
Prezidentské voľby môžu byť zároveň s parlamentnými v marci 2016. Konečne sa korektne naplní volebný zákon. Volebné orgány si dajú pozor na minulosť kandidátov. A sumy na volebnú kampaň budú kontrolované, ako predpisuje volebný prezidentský zákon. Politický prezidentský kredit sa možno časom utrasie. Politici nášho štátu SR sú zodpovední svojím občanom za stav zákonnosti, práva, morálky v štáte. A kde sú v tomto prípade? Majú však veľkú šancu - novú voľbu , ak dovtedy odstúpi z postu Andrej Kiska, v rámci parlamentných volieb. Slovensko si nezaslúži podporovať, dokonca rešpektovať posmech, povrchnosť a či delikventské prezidentské bizarnosti. Hádam, už Kiskovej politickej predvolebnej prezidentskej hanby už stačilo.
Nastala vážnosť chvíle. Odmietnutie posmechu, nekompetentnosti, a povrchnosti už bolo dosť a dôvodov je veľa. Chystá sa, pripravuje pred prezidentským palácom v Bratislave protest, demonštrácia za odchod Andreja Kisku z pozície prezidenta SR?
Moje SLOVÁ, argumenty SÚ ČINY v prospech a v záujme prezidentskej právnej kultúry, procesu demokracie Slovenska. Mlčanie kompetentných je však farizejstvo, sabotáž na demokracii, národe - Slovensku.
Kto chce zo zodpovedných, aby Slovensko kráčalo, behalo v Európe v cisárových nových šatách.

Prevzaté



Tomuto sa hovorí, že Kiska s Hríbom sú len trochu tehotní podvodníci podnikatelia, ale Bašternák je naplno tehotný podvodník.



2 komentáre:

  1. Vysvetľovanie a obhajoba padlého "Anjela" pánom v modrom je dľa jeho slov=úplné bláznovstvo=
    p.prezident o svojom probléme vedel-keďže informoval p.Čižnára-dva roky dozadu-prečo nevyplatil vtedy-ale až teraz po verejnom odhalení..??otázok v tomto prípade je viac-ako serioznych odpovedí..ne presvedčili ste ma p.Hríb..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. som cakal ze si ho hrib pozve pod lampu nech povie ako to bolo s tou uzerou a stefan nic..

    OdpovedaťOdstrániť